K

omitmen yang tinggi serta kesungguhan yang ditunjukkan oleh para atlet dan guru sekali lagi membuahkan hasil apabila pasukan merentas desa SK Kuala Perlis telah dinobatkan sebagai juara kategori lelaki Kejohanan Merentas Desa MSSPs yang berlangsung pada 26 Januari yang lalu.

Dalam kejohanan yang berlangsung di Kompleks Sukan Kampus Universiti Malaysia Perlis, pasukan SK Kuala Perlis telah menghantar seramai 8 orang peserta.

Ainur Nafisha telah berjaya merangkul tempat pertama kategori perempuan manakala Rozi pula mencatatkan keputusan terbaik kategori lelaki apabila menamatkan larian di tempat keenam.

Empat lagi peserta yang mewakili SK Kuala Perlis iaitu Izzudin, Tarmizi, Wafi dan Hidayah masing-masing mendapat tempat ke 10, 13, 19 dan 35.