Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PROGRAM SIHAT BERSAMA YAKULT
Berita

PROGRAM SIHAT BERSAMA YAKULT 

[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” next_background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_image _builder_version=”3.11″ src=”http://www.skkualaperlis.edu.my/wp-content/uploads/2018/08/yakult1.jpg” border_style=”solid” animation=”off” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ prev_background_color=”#000000″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11″ border_style=”solid”]

[dropcap style=”font-size: 60px; color: #5f635d;”] B [/dropcap]

ertempat di Dewan Terbuka SK Kuala Perlis, telah berlangsung program Sihat Bersama Yakult melibatkan semua murid dan guru, pada 29 Ogos 2018.

Cik Fathiyah Mohd. Noor daripada Yakult Cawangan Alor Star telah hadir memberikan taklimat berkenaan dengan kesihatan usus serta cara-cara pengambilan makanan yang betul bagi memelihara usus.

Turut disentuh beberapa perkara yang boleh mendatangkan masalah kepada usus, antaranya makan makanan yang tidak berkhasiat, stress dan kurang bersenam.

Selain sesi taklimat, pihak Yakult juga telah berbesar hati mengedarkan minuman Yakult kepada semua murid.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.11″ src=”http://www.skkualaperlis.edu.my/wp-content/uploads/2018/08/yakult2.jpg” show_in_lightbox=”on” box_shadow_style=”preset6″ /][et_pb_image _builder_version=”3.11″ src=”http://www.skkualaperlis.edu.my/wp-content/uploads/2018/08/yakult3.jpg” show_in_lightbox=”on” box_shadow_style=”preset6″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Related posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress Theme built by Shufflehound. Portal Rasmi SK Kuala Perlis © Copyright 2022, All Rights Reserved