Pada 17 Ogos 2017, PPKIBP Sekolah Kebangsaan Kuala Perlis telah mengadakan program Terapi Boling. Program disertai guru-guru, PPM dan murid-murid PPKIBP SKKPs.

Antara objektif diadakan Terapi Boling ini adalah untuk memupuk dan meningkatkan minat Murid Berkeperluan Khas (MBK) dalam bidang sukan. PM dan Murid2 PPKIBP.

Selain itu, program juga dapat membantu membentuk disiplin murid, memupuk sahsiah terpuji serta mendidik MBK untuk mematuhi peraturan serta arahan guru ketika berada di luar bilik darjah.

Terapi Boling tersebut bermula pada jam 8.00 pagi dan berakhir pada jam 2.00 petang.